За крок до соціального бізнесу…

Є ідея? Самотужки складно її реалізувати? Тоді в пригоді стане проект «Центр підтримки соціального підприємництва», який допоможе пройти перші сходинки на шляху до успіху.

 

«На ідею створення Центру соціального підприємництва» надихнули історії успіху  соціальних підприємців,  що презентували  на ІІ Всеукраїнському Форумі Соціальних Підприємців у м. Києві. На Форумі почула від колег чимало успішних історій створення соціальних підприємств при громадських організаціях, що успішно працюють та надають допомогу соціально незахищеній категорії громадян», зазначає голова правління ГО «Моє Закарпаття» Наталя Степанова .

Упродовж 6 місяців  буде підготовлена інформаційна, технічна база,  матеріали для відкриття та роботи Центру підтримки соціального підприємництва, де надаватимуть підтримку перспективним соціальним проектам, сприятимуть пошуку джерел фінансування, навчання майбутніх підприємців фінансової грамотності та консультуватимуть щодо працевлаштування та відкриття власної справи для найбільш вразливої категорії людей – безробітних, ветеранів АТО та їхніх сімей..

Реалізовуватимемо проект разом із партнерами – громадськими організаціями «Агенція місцевого розвитку» (м. Щастя, Луганська область) та «Від мрії до дії» (м. Новомосковськ, Дніпропетровська область)».

Безперечно, один у полі не воїн. Тому ГО в рамках програми співпрацюватиме й із Закарпатським обласним центром зайнятості, який надає партнерську підтримку та допомогу в інформуванні, навчанні та створенні сприятливих умов для розвитку малого й середнього бізнесу, забезпеченні зайнятості учасників АТО та соціально вразливих верств населення. Директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Іванович Фущич зазначив, що основне завдання служби зайнятості — надати реальну допомогу безробітним у пошуку роботи, перенавчанні та у відкритті власного бізнесу.

Проект складається з багатьох етапів: анкетування відповідних категорій населення, формування бізнес-ідей, відбір найбільш рентабельних, надання консультацій щодо реєстрації підприємницької діяльності й допомоги у веденні справи на початкових етапах.

            Ми прагнемо надати достатній рівень знань у цій сфері, запрошуючи охочих на безкоштовне навчання в Центрі підтримки соціального підприємництва, налагоджуємо комунікацію між нашими  молодими підприємцями та інвесторами, допомагаємо  в пошуку ресурсів.  За результатами конкурсу буде відібрано  кращі проекти, які отримають  безкоштовний супровід та допомогу в  реалізації, пошуку  необхідного фінансування для подальшого розвитку власного бізнесу.

«Коли працюватиму з підприємцями-початківцями, буду націлювати їх на те, що вони розвиваються й водночас повинні допомагати людям зі своєї категорії, адже, сподіваюся, проект матиме успіх (це і нові робочі місця, і поповнення місцевого бюджету), тому в майбутньому зможемо залучати до програми не тільки безробітних і ветеранів АТО, а й інші верстви населення», – зауважує пані Наталя. За її словами, уже є чудові бізнес-ідеї, що чекають на втілення в життя. І справді, бізнес – хороший шанс для розвитку економіки країни, яким варто скористатися.

Проект реалізовується в Ужгороді  в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського Союзу в Україні.16708580_1082669438503737_6143024053204830341_nес

Без заголовкаКонтакти  Центру  соціального

підприємництва: 0950416817,

moezakarpattya@gmail.com

88005, м. Ужгород, пр. Свободи б.52, офіс 22 , ГО «Моє Закарпаття»

Степанова Наталя – керівник проекту,

Мирослава ГАРАЗДІЙ.

 

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.